This iconic building, located at the top end of The Mall in central London, has long played a key role in the country’s naval history, acting as the official residence of the First Lords of the Admiralty, amongst whose numbers included Winston Churchill.

In more recent years it has provided an HQ for various government departments and this particular refurbishment was due to a change in tenant, from the Department of the Environment over to the Department of Education.

Our initial involvement with this project began 4 years ago when, along with project Architects BDP, we designed the decorative zinc “baffles” for the new plant areas to be constructed within the confines of this historic building.

After various delays, the project finally got underway and through our supply & fit contractor, Wallis Sheppard, we set about producing the full complement of finished elements ready for delivery to site.

As the works progressed we had to remain flexible to accommodate changes that were made to the M&E requirements that in turn required us to vary our design without impacting on aesthetics or delivery times.

The main contractor Willmott Dixon Interiors were suitably impressed at our teams’ ability to achieve this and commended our adaptability and overall approach. We are now very pleased to say that the final cladding elements have now been installed and the building has been brought to life ready to accept its new tenants and resume its role as one of the governments’ most prestigious locations.

With our collaborative and pro-active approach we have achieved a smart decorative bespoke solution to meet the needs of this government ministry building.

We are sure Mr Churchill would approve !